RESEPI INI ADALAH UNTUK MAKAN 2 ORANG..HARAP DAPAT MENCUBA.. !!
BAHAN-BAHAN A:
- 1 CWN BERAS PULUT (RENDAM 2/3 JAM)
- 1 CWN SANTAN CAIR
- SEDIKIT GARAM
BAHAN-BAHAN B:
- 1/2 CWN SANTAN PEKAT
- 1 BJI TELUR SAIZ KECIL
- 1 CWN AIR DAUN PANDAN
- 1 SUDU TEPUNG KASTARD
- 2 SUDU TEPUNG GANDUM
- SEDIKIT GARAM
CARA-CARA:
- MASAKKAN BAHAN-BAHAN A DI DALAM LOYANG DAN KUKUS SELAMA 30 MINIT. SETELAH MASAK, LETAK DI DALAM LOYANG BERASINGAN YANG DILAPIKKAN PLASTIK DAN TEKAN MANPATKAN.
- CAMPURKAN SEMUA BAHAN-BAHAN B DAN MASAK SEKEJAP DI ATAS API BEBERAPA MINIT DAN TAPISKAN.
- TUANG DI ATAS PULUT YANG TELAH DIMAMPATKAN TADI DAN KUKUS 30 MINIIT HINGGA MASAK.
SELAMAT MENCUBA =)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan